14.12.2009 | Kurz tantry se změnil v násilí

Posted by aura On December 14, 2009 Comments Off


..

14.12.2009

Regionální deníky – denik.cz

Na internetových stránkách popisují ženy podivné praktiky ezoterické školy Poetrie

Olomouc, Brno – Na začátku to vypadalo jako nevinný kurz meditace a astrologie. Ve skutečnosti však šlo o manipulaci, která často končila znásilněním. Tak popisují některé ženy na internetových stránkách Pinfo praktiky ezoterické školy, která v uplynulých letech působila hned na několika místech České republiky.

Policie o ničem neví

Přestože se v rámci kurzů děly velmi podivné věci, pravda vyplouvá na povrch až nyní. Dívky, které nalákala široká nabídka kurzů, se mnohdy stávaly obětmi samozvaného guru Jana Daniela. Ten měl některé pod záminkou tantrického zasvěcení sexuálně zneužívat.

Škola sice v letošním roce oficiálně zanikla, ale kurzy pokračují i nadále. Navíc bez povšimnutí policie, protože žádná z žen zatím oficiálně nepodala trestní oznámení. “Je více než zarážející, že každá účastnice poutě musí podstoupit opakovaně sexuální zneužívání, fyzické týrání a psychický teror,” píše na internetových stránkách P o e t r i e. info bývalá lektorka Marie Fischerová z Olomouce. Se svými šokujícími zkušenostmi se svěřuje i další žena. “Také jsem byla účastna akcí, které vedl tento pán. Bylo to v devadesátých letech, akce měly náboj. Poté se však stala událost, kterou jsem nikdy nikomu nesdělila. Pan Daniel se mnou taky obcoval, pod zástěrkou tantry. Nikdy se mi na dotazy ohledně této zkušenosti nedostala odpověď,” píše další.

Přestože ezoterická škola  v letošním roce oficiálně zanikla, nezanikli lidé, kteří byli její součástí. Část se jich teď přesunula do Brna a možná také do dalších částí republiky. “Většina lektorů bude pokračovat v ryze soukromé praxi, což jistě přinese změny. Mnohé lektorky se rozhodnou pro práci ve smíšených kolektivech mužů a žen, jiné přestanou dělat semináře a specializují se na konzultace a podobně,” napsala na internetu jedna z organizátorek kurzů.

Šéfa Jana Daniela se Deníku nepodařilo zastihnout. Zdroj z jeho blízkého okolí však uvedl, že muž žije již delší dobu v zahraničí a celou aféru nechce v žádném případě komentovat.

(Všechna jména v textu byla změněna, pozn. red.)

MICHAELA MICHALCOVÁ

Comments are closed.